Ondernemerscoach - Creeer Jezelf Als Leider

Gepubliceerd sep. 01, 21
6 min read

Goede En Betaalbare Business Coach Nodig?

Zij zijn vaak gefocust op 1 type bedrijf, 1 type ondernemer en kunnen deze ondernemer ondersteunen in een specifieke groeirichting. Er zijn er die zelf succesvol zijn geweest in het ondernemerschap en hun succesrecept doorgeven. Veelal doen ze dat binnen het vakgebied waarin zij zelf veel succes hebben gekend, maar dat is zeker niet uitsluitend zo.

Wat zijn de verschillen in manieren van coaching? Als je kijkt naar het aanbod van Business Coaching zijn er verschillen zichtbaar in:Leer je ondernemen vs leer je een methode, Maatwerk vs een vast/groepsprogramma, Ik zal per aspect ingaan, zodat je ontdekt wat precies de verschillen zijn en wellicht ook merkt waar je eigen voorkeur naar uitgaat.

Die leerweg, hun eigen sleutel tot succes, is hun inspiratie voor een methode. Die methode leren ze je, zodat als je doet wat in die methode staat, je de gewenste groei zal ervaren. Dit kan goed werken als je in dezelfde branche werkzaam bent, als je hetzelfde type mens bent en dezelfde waarden hebt als deze Business Coach - Als ondernemer een business coach inschakelen: ja of nee.

Dit staat alleen haaks op het leren van je eigen stijl in ondernemen. Waar het niet uitmaakt in welke branche je werkt, welk type mens je bent of wat je waarden zijn. Het gaat er hier juist om dat je ontdekt en leert hoe je dat wat voor jou van belang is, kunt omzetten in waarde voor je bedrijf en dus ook voor je klanten.

Ondernemerscoach - Businessmentor - Businesscoach

Maatwerk vs vast programma, Kies je voor een vast programma, dan is er vooraf bepaald wat de te doorlopen stappen zijn voor het behalen van een bepaald succes. Vaak is dit programma ontwikkeld op persoonlijke kennis en ervaring van de Business Coach. Vaak doorloop je zo’n programma ook in een groep (Businesscoach voor ondernemers - Wat is het?).

OndernemerscoachBusiness Coaching Voor Ondernemers

Door een vast programma aan te bieden zijn de ontwikkelkosten laag. Door het ook nog eens in een groep aan te bieden, zijn de marges relatief hoog. Een voordeel voor de ondernemer is dat hij/zij samen met andere ondernemers aan dezelfde ontwikkeling werkt. Je vergroot direct je netwerk, leert van anderen en voelt je vaak gesteund in je eigen struggles.

Of juist te weinig tijd en aandacht is voor iets dat juist wel voor jou cruciaal is - Lifestyle of Business - Business Coaching. Kies je voor maatwerk, dan wordt het tempo en de onderwerpen aangepast aan jouw situatie. Hierdoor werk je altijd aan dat wat je ook echt nodig hebt om te kunnen groeien. En ja, natuurlijk hangt hier een ander prijskaartje aan.

Maar goed, nu verraad ik wellicht al mijn persoonlijke voorkeur ;)Wat zijn de overeenkomsten tussen een Business Coach en een Ondernemerscoach? Omdat de termen niet vastgelegd zijn en iedereen ze dus kan gebruiken, zie je ook veel verschillende vormen. Toch zijn in basis de Business Coach en de Ondernemerscoach erop gericht je te ondersteunen met groei.

Ondernemerscoach & Coach Voor Ondernemers

Het kan gaan over meer omzet, meer winst, wijzigen van je koers, ontwikkelen van nieuwe producten, het versterken of ontwikkelen van het ondernemerschap zelf of juist gericht op de financiële kant van jouw bedrijf. Alles (b)lijkt mogelijk onder de vlag Business Coaching. Hoe een Business Coach of een Ondernemerscoach zich positioneert, welke waar hij/zij biedt, verschilt daarom ook enorm - Managementcoach - Ondernemerscoach.

De ene is primair gericht op financiële groei en de andere niet per definitie. Niemand positioneert zichzelf als iemand die je helpt minder te verdienen. Een coach vinden als starter, zo doe je dat. Logisch! Toch heeft de ene meer de financiële groei voor ogen en de ander groei van jou als mens. En hierin maak ik zelf ook de splitsing tussen Business Coach en Ondernemerscoach.

En hier wordt’ ie spannend! Waarom? Nou, ik leerde van de gesprekken die ik voerde voor dit blog en een rondje Google op deze termen dat er Business Coaches zijn die gericht zijn op de Ondernemer en Ondernemerscoaches juist op het bedrijf - Business coach - Voor freelancers en het MKB. Ik hoor je denken, lekker dan, nu weet ik nog niet wat ik voor mij de beste keuze is? Nou, ik zal je nog een klein eindje verder op weg helpen.

Businesscoach Voor Ondernemers - Wat Is Het?Business Coach - Coaching - Advies - Ondernemerschap

Als je weet wie je bent, welke type mens je bent, dan kan je ook checken bij de coaches die vaste programma’s aanbieden en/of een methode, of deze ook voor jou optimaal zou zijn. Bel eens met zo’n coach, vraag hem of haar uit over zijn eigen struggles en je leert snel genoeg of deze overeenkomen met de keuzes waar jij nu voor staat.

Business Coach - Bedrijfsadvies

Herken je je in zijn/haar verhaal, maar vind je groepswerk minder, bespreek dan of 1 op 1 ook mogelijk is. Of ga verder zoeken naar degene die dit wel aanbiedt. En vind je het nog lastig om jezelf te typeren, merk je dat je het zelf (even) niet weet wat voor je werkt, wat voor jou belangrijk is? Dan is 1 op 1 en maatwerk de betere keuze.

Welke voorwaarden zijn er om de eigen regie over je leven te kunnen voeren? Mensen ervaren eigen regie als ze de inrichting van hun leven kunnen baseren op eigen waarden en drijfveren, als ze zeggenschap hebben over wat ze doen en wat er met hen gebeurt, als ze daarin optimaal gebruik kunnen maken van hun eigen kracht en ze daarin erkenning en steun ondervinden van hun eigen netwerk.

Soms kan dat iets persoonlijks zijn, in hoe je zelf beweegt in je rol als ondernemer. Soms kan dat juist en specifiek zakelijke kwestie zijn, waardoor je aandacht anders gericht moet worden. Jezelf kennen is één deel, het andere deel is je bedrijf kennen. Ga eens voor jezelf na wat jouw bedrijf nu nodig heeft.

Merk je dat die basis steviger kan, wankelt het verhaal en/of in je marketing en verkoop, dan is het echt slim om terug te gaan naar de basis. De visie, missie en strategie van je bedrijf. Als de basis wankelt, zal je nooit stevig groeien. Ook als je merkt dat je qua inhoud, de waarde die je levert, graag verandering ziet, dan hup … ‘terug naar start’ zoals ze bij Monopoly aangeven, en aandacht schenken aan je basis.

Businesscoach Kiezen: Hier Moet Je Op Letten - Zakelijk SuccesBusiness Coaches - Ondernemer Coacht Ondernemer

En wat zoek je dan precies? Een Business Coach of een Ondernemerscoach? Sorry. Geen eenduidig antwoord te geven. Zoals je hebt gelezen zijn er nogal een aantal aspecten die meespelen of je voor het ene of het ander kiest. En dat het vrije termen zijn om te gebruiken. Het is al je aandacht waard om onderzoek te doen en verschillende mensen eens online te volgen of te bellen.

Persoonlijke Coaching Voor Ondernemers In Het Mkb

Wandelcoach Den HaagBusiness Coach - Coaching Voor Ondernemers


Dan hebben ze namelijk rationeel een keuze gemaakt, op basis van gelikte verkooppagina’s op websites, maar hun intuïtie genegeerd die ander advies gaf. En die intuïtie is er niet voor niets. Ik gun het je er naar te luisteren en de tijd te nemen de juiste keuze te maken. En wat ben ik? Hoe noem ik mijzelf? Zelf ben ik van ‘het kamp’ Ondernemerscoach.

Ondernemerscoaching - Stressvrij OndernemenBusiness Coach - Coaching Voor Ondernemers

Een bedrijf coachen, dat is in mijn gedachten niet mogelijk. Jup, vrij rechttoe rechtaan. Ook geeft deze term, wat mij betreft, meer de zachtere aanpak weer en de aandacht voor de ondernemer zelf. Want nog steeds is elk business succes te relateren aan keuzes die de ondernemer maakt. Hoe steviger jij in je rol als ondernemer zit, des te steviger zit jij óok aan het stuur van jouw bedrijf.

Ik heb wel eens Business Coach gebruikt, maar de term voelt voor mij echt niet passend. Nu is het als ondernemer verraderlijk om puur en alleen te doen wat jezelf pleziert, en is het interessant om je achterban, je klanten, de mensen die bij je passen te vragen naar hun gedachten bij de ideeën die je hebt - Online business coach voor startende ondernemers.

Meer van Coaching

Navigation

Home

Latest Posts

Social Media Advertising

Published Apr 22, 23
7 min read

Digital Marketing Specialist In De Regio

Published Mar 27, 23
7 min read