Ondernemerscoach, Klik hier voor meer info

Published Jun 01, 21
6 min read

Coach Voor Ondernemers

Goed. performance coaching. Die inleiding was even nodig om je een beeld te geven van de verschillende invalshoeken van coaching en de bijhorende aanpak. Nu kunnen we gaan kijken naar wat een business coach doet voor ondernemers. Bij coaching staat (bijna) altijd groei van de klant voorop. Dat is feitelijk het grootste verschil tussen consultancy en coaching.

Bij business coaching zal de business coach altijd proberen om jou als ondernemer te laten groeien. Ik weet nog goed hoe ik met mijn bedrijf groeide naar een omzet van €400 - wat kost een business coach. 000 en moeite had om te bedenken hoe ik naar 1 miljoen euro omzet kon groeien. Mijn business coach kwam met de volgende uitspraak:What got you here, won’t get you thereMet andere woorden… wat ervoor had gezorgd dat ik met succes mijn bedrijf had laten groeien tot €400.

Business Coach Groningen

OndernemerscoachWaarom Business Coach

Een ervaren business coach die zelf ooit heeft bereikt wat jij wilt bereiken, kan jou voorzien van nieuw perspectief. Het perspectief dat jij nodig hebt om de volgende stap te maken. Die stap die jij voor de eerste keer gaat maken. Hier verschillen veel coaches nog van mening. Sommige coaches zijn van mening dat ze slechts een facilitaire rol hebben in het coachingsproces en dat de klant zelf tot oplossingen moet komen.

Deze laatste manier van coaching lijkt het meeste op coaching zoals dat in de sport werd en wordt toegepast. Persoonlijk neig ik het meeste naar de laatste vorm van coaching. Ik probeer altijd de juiste balans te vinden tussen adviseren en faciliteren. Het uitgangspunt bij faciliteren is namelijk dat de coachee zelf de antwoorden al in zich heeft. coach voor ondernemers.

Ondernemerscoach

Wat een business coach altijd doet (of zou moeten doen) is de klant meenemen in hoe het advies tot stand is gekomen, zo leert de coachee immers hoe hij het zelf in de toekomst kan aanpakken. Een van de dingen die me is opgevallen als coach is dat ondernemers soms door de bomen het bos niet meer zien en dingen (in hun hoofd) groter maken dan ze zijn.

Dit voorkomt dat de ondernemer vastloopt in de overweldigende omvang van het runnen van een bedrijf. Een goede business coach helpt ondernemers om focus aan te brengen. Ik kom dagelijks succesvolle ondernemers tegen die hun business en hun bedrijf willen schalen door nieuwe initiatieven te ontplooien. Op zich niets mis mee, tenzij het ten koste gaat van de core-business.

Coach Voor Ondernemers

Een business coach fungeert ook als de spreekwoordelijke ‘stok achter de deur’ voor jou als ondernemer. Het is makkelijk aan jezelf te verkopen dat de klant nu even voorgaat op dat ene belangrijke strategische interne project. Mijn klanten weten dat ze vooruitgang moeten boeken voor ze een maand later weer bij me langskomen, omdat ze weten dat ik ernaar ga vragen.

Hoe weet je wat je niet weet?Er is een reden waarom die miljonair na een faillissement binnen no-time weer miljonair is. Hij kent de weg ernaartoe. En het heeft hem waarschijnlijk tientallen jaren gekost om die weg te vinden. Wat ik wil zeggen is dat je nu ‘dingen’ op een bepaalde manier doet die horen bij waar je nu staat.

BusinesscoachEen business coach die de weg al eens heeft bewandeld die jij graag wilt bewandelen kan jou leren om de dingen anders te doen. Hij houdt jou een spiegel voor en leert je te kijken naar jouw aanpak en te reflecteren op jouw weg (business coach ondernemers). Al je ideeën en gedachtes zijn een afspiegeling van jouw omgeving - performance coaching.

Als jij door familie en vrienden als een clown of mislukkeling wordt gezien, dan is de kans groot dat jij jezelf onderkwalificeert - coach voor ondernemers. Dat je bijvoorbeeld denkt dat je veel opleidingen nodig hebt, voordat je iets nieuws kunt gaan doen. Anyway…Bijna iedere ondernemer heeft wel self limiting believes die hem of haar in de weg staan.

Business Coaching

Business Coach GroningenZakelijke Mentor

Een goede business coach helpt je om beperkende ideeën en gedachtes te signaleren en om te zetten in nieuwe, krachtige gedachtes en ideeën die jou verder helpen..

Je bent op zoek naar een ervaren coach met wie je kunt sparren over verschillende onderwerpen zoals groei, personeel, strategie, work/life, sales, exit strategie, marketing, etc (business coaching).

Business Coaching

OndernemerscoachBusiness Coach Zzp

Een business coach gaat samen met jou als ondernemer kijken naar je persoonlijke doelen en je bedrijfsdoelen. Waar sta je nu en waar wil je naartoe? Als ondernemer is het fijn om een klankbord te hebben. Iemand waarmee je kunt sparren over je visie en dromen en die je eerlijke feedback geeft over de ideeën die je hebt.

Iemand die de ‘zaag scherp houdt’. Het maakt niet uit of je een startende ondernemer, ZZP’er of doorgewinterde ondernemer bent. Een business coach helpt jou en je bedrijf verder te laten groeien! Business coaches hebben vaak zelf ervaring met ondernemen en weten dat ondernemen bestaat uit risico’s nemen, focussen, vallen en opstaan.

Business Coaching

Je wilt meer bereiken met minder tijd en geld als investering. Je wilt interessante en goed betalende klanten die je bedrijf waarderen. Je wilt een betere balans tussen je privé leven en je eigen zaak. Je merkt dat je focus verliest en teveel leeft in ‘de waan van de dag’.

Business Coaches zijn veelal actiegericht. Ze helpen je dingen te leren of gedaan te krijgen. Hun rol is meestal om jou, of jouw organisatie ​​nieuwe vaardigheden bij te brengen of je te helpen veranderingen door te voeren die resultaten verbeteren. Meestal op tactisch (uitvoerend) niveau. Coaches worden meestal beschouwd als gelijken, maar met een specifieke vaardigheid of expertise die bij jou of binnen jouw organisatie ontbreekt.

Businesscoach

In dat geval kan een Business Coach je uitstekend helpen met het leren of versterken van commerciële vaardigheden. Hij of zij kan je ook helpen bij het ontwikkelen van de commerciële slagkracht van je organisatie (business coach groningen). Daarna kan hij of zij beschikbaar blijven voor hulp bij specifieke uitdagingen. Soms werken Coaches individueel en met hun eigen programma.

De eerste groep past zich meestal aan aan jouw specifieke situatie, bij de tweede groep moet jij je meestal aanpassen aan een bepaalde werkmethode. Kies de methode die jou het meeste aanspreekt. Business Mentoren zijn een totaal ander ras. Ze hebben meestal vele jaren zakelijke ervaring, hebben vaak succesvolle bedrijven opgebouwd (en misschien ook weer verkocht) en hebben geleerd van up’s en down’s waardoor ze sterker geworden zijn.

Performance Coach

Mentoren zijn de beste keus als je in een crisis situatie zit en op zoek bent naar iemand om mee te sparren, ervaringen uit te wisselen en de zaken in de juiste proporties te zien. In de meeste gevallen wordt het succes van een mentoring programma gemeten in een betere strategische richting van je onderneming, verbeterd rendement en betere leiderschapskwaliteiten.

Coach Voor OndernemersOndernemerscoach

i.d.. Het verschil tussen coaching en mentoring is niet altijd even duidelijk. Een mentor kan putten uit een aantal technieken: training, coaching en begeleiding. Dezelfde technieken zijn ook van toepassing op een coach. Maar er zijn duidelijke verschillen: Coaching is taakgericht. De focus ligt op concrete zaken, zoals leiding geven, verkoop technieken, systematiseren en automatiseren, enz. zakelijke mentor.

Navigation

Home

Latest Posts

Omgevingsmanagement Gemeente

Published May 11, 22
6 min read

Trainingen Specifiek Voor Uw Ondernemingsraad

Published May 10, 22
6 min read