Waarom Is Persoonlijke Groei Belangrijk?

Published Apr 11, 21
6 min read

Een Ochtendroutine Maakt Of Breekt Jouw Dag

Natuurlijk heb je hier doordeweeks geen zeeën van tijd voor dus kies voor een voedzaam makkelijk ontbijt. Om nog lang een verzadigd gevoel te hebben ontbijt je met een maaltijd dat rijk is aan voedingsvezels. Zoals bijvoorbeeld volkoren brood of havermout en muesli. Vul je ontbijt aan met groente en fruit of iets wat jij echt lekker vindt.

Ontbijt dus altijd om zo te voorkomen dat je dit later op de ochtend inhaalt met extra snoepen. Persoonlijke ontwikkeling. Wil je net wat langer in bed blijven liggen? Kies dan voor een ontbijtje dat je de avond van te voren al klaar kan maken. Soms duurt het even voor je lichaam gewend is aan een nieuwe ochtend routine, maar je zal echt merken dat je, je na een tijdje een stuk meer uitgerust voelt als de wekker gaat en je makkelijker je bed uit komt.

Dit Is Wat Er Gebeurt Tijdens Een Proces Van Persoonlijke Groei

Als hoofdredacteur en online content creator schrijft en deelt zij dagelijks haar kennis op het gebied van zelfliefde, self-care en een gezonde en gelukkige levensstijl - Doelen stellen. Laatste berichten door Merel Teunis (see all) .

Er zijn vele beroemdheden die claimen baat te hebben bij eerder opstaan en eerst tijd voor zichzelf te nemen, voordat zij aan hun dag beginnen. De Miracle Morning, the 5am club, Early risers; ze zijn niet voor niets in het leven geroepen. Oprah Winfrey, Bill Gates, Tony Robbins, Richard Branson en Michelle Obama doen hieraan mee.

Ochtendroutine: 10 Krachtige Tips Om Je Dag Goed Te Beginnen

Welke probleem je ook wilt oplossen, ochtendroutines lijken daarvoor het antwoord te zijn. Persoonlijke groei. Door af en toe een me-time in te plannen laden we op. Hoe vaak gebeurt het dat we een dagje sauna met massage pakken of de hele dag gaan shoppen, zodat we er weer voor een langere periode er tegenaan kunnen? Waarom plannen we dan niet elke dag een me-time in? Vraag je af hoe jij je voelt als je thuiskomt van een drukke werkdag.

Je hoeft niet te wachten tot je helemaal uitgeput raakt en je weer tegen jouw dagelijkse routine aanhikt. Waarom je dit in de ochtend doet en niet in de avond is omdat je in de avond vaak al uitgeteld bent doordat je alle energie al aan alle andere dingen hebt besteed zoals werk, huishouden, kinderen, boodschappen en alles wat jij nog meer op je to-do-list hebt staan.

Persoonlijke Ontwikkeling En Vaardigheden

Je ben op je fitst en je hebt al je energie nog. Waarom zou je deze energie niet vermenigvuldigen, zodat jij meer uit jezelf en uit je dag kunt halen, je niet continu moe voelt en niet meer na een lange werkdag op de bank ploft. Hoe ziet zo een ochtendroutine uit? Nee, geen koffie zetten en voor de buis naar het nieuws kijken (Persoonlijke groei).

Hier een opsomming van waar een ochtendroutine uit kan bestaan (Bron: Miracle Morning van Hal Elrod): – Meditatie– Visualisatie– Affirmaties– Dagboek bij houden of opschrijven waar je dankbaar voor bent– Lezen– Sporten Zo’n lijst kun je naar eigen inzicht aanpassen. En je hoeft hier ook niet 6uur eerder voor op te staan.

139 Cursussen En Trainingen Voor Persoonlijke Ontwikkeling

En als je er maar vijf minuten aan besteedt, maar een half uurtje. Zoals ik eerder zei: “Je kunt het invullen zoals jij het wilt.” Als je aan het ene element vijf minuten wilt besteden en aan het andere vijftien, dan is dat ook goed. Maar als je alles lekker uitgebreid wilt doen en er twee uur voor uit wilt trekken, dan is dat ook goed.

Jij kunt zelf bepalen hoe je dit vorm geeft. Maar voer op zijn minst drie elementen uit. Meditatie is er wel een die erin moet blijven, omdat je er veel baat bij hebt. Valt mee toch? Het is de moeite waard om het een weekje uit te proberen (Persoonlijke ontwikkeling). Kijk dan hoe jij je voelt.

Trainingen Persoonlijke Ontwikkeling

Ik snap dat je overweldigd wordt door de hele opsomming, daarom wil ik je nog wel even door alle elementen heen leiden. Want het is zoveel simpeler dan hier staat opgesomd. Niet nadenken en goed op je ademhaling letten, dat is alles wat je hoeft te doen. In het begin is het onwennig en zullen er vele gedachtes door je hoofd spoken.

De ene dag gaat het beter dan de andere dag, maar laat je daar niet door ontmoedigen. Je ademt diep in door je neus, houdt dit even vast en adem dan uit door je mond. Adem vanuit je buik, zodat je meer zuurstof tot je kunt nemen. Fijn is dit als je wat ruime kleren aan hebt en je ogen erbij sluit, wat schemerlichten aan hebt staan en eventueel wierrook aansteekt.

Persoonlijke Groei

Jij hebt echt wel bedacht wat je nog wilt bereiken of hoe je er later bij wilt zitten. Maak dit concreet en beeldend en ga er in stilte over dromen. Met je ogen gesloten roept dit hele mooie beelden op en ook zeker wel een glimlach op je gezicht. Dit is visualisatie! Door te visualiseren ben je nog meer gedreven deze doelen te bereiken.

De law of attraction! Dit is niet iets wat je hoeft te geloven, maar het brengt je zeker wel tot een positieve mindset (Ochtendroutine). En een positieve mindset zorgt er vaak voor dat je productief wordt en aan je doelen wilt werken. Elke persoon heeft onzekerheden of houdt te weinig van zichzelf.

Werken Aan Mijn Ochtendroutine

Persoonlijke Ontwikkeling - Workshops En Online TrainingenSelf-care Ideeen, Routines En Een Mindset Verandering

Bedenk vijf dingen die je wilt bereiken, wie je wilt zijn, wat je wilt doen om jouw leven te verbeteren of hoe je over jezelf zou willen denken. Dit kan over jouw persoonlijkheid gaan, maar ook hoe je in het leven wilt staan. Vorm dit om in een affirmatie. Dit wordt altijd in een positieve context beschreven, waarbij je de nadruk legt op wat je wel wilt en niet op wat je niet wilt.

Ochtendroutine Voor Succesvolle Ondernemers.5 Ideeen Voor Je Ochtendroutine - Happy

Stel, je wilt meer van je zelf houden en je ben erg onzeker. Dan is een goede affirmatie: “Ik hou van mezelf en ik sta zelfverzekerd in het leven.” Dingen van je afschrijven is altijd heel fijn. Het zorgt ervoor dat je hoofd leeg wordt. We lopen vaak rond met te veel dingen in ons hoofd, waardoor we eigenlijk niet meer horen wat daar precies aan de hand is.

Het Geheim Van Succesvolle Ondernemers: Ochtendroutine

Mijn Ochtend Routine Voor SuccesWaarom Persoonlijke Ontwikkeling Prioriteit Moet Zijn

Dit zorgt ervoor dat je gedachtes uit je hoofd gaan, waardoor je ze inzichtelijk en concreter kunt maken. Persoonlijke groei. Je krijgt meer grip op jezelf en de druk op je schouders wordt een stukje lichter. Dankbaar zijn voor de dingen die je hebt, maakt dat je het leven weer kleurrijker en positiever inziet.Af en toe klagen is helemaal niet erg. Maar als je binnen een uur over vier verschillende dingen geklaagd hebt, moet je jezelf afvragen of dit nou echt is wat je wilt. Kun je het oplossen of niet? Los het op of let it go. Al die extra stress is echt niet goed voor je gezondheid.

Navigation

Home

Latest Posts

Omgevingsmanagement Gemeente

Published May 11, 22
6 min read

Trainingen Specifiek Voor Uw Ondernemingsraad

Published May 10, 22
6 min read